Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 0 чоловік

Як розповісти дитині про Різдво: коротка історія Різдва для дітей

Дата: 11 грудня 2017 о 18:19
Автор: Лаврук Г. П.
193 перегляда

З дитинства усі діти обожнюють Новорічно-Різдвяні свята – особливий затишний період, коли можна мріяти та вірити в чудеса, а навколо панує казкова атмосфера. Якщо настання Нового Року завжди є цікавим та зрозумілим, то історія Різдва для дітей часто буває досить заплутаною. Тому дуже важливо правильно розповісти малюкам, що ж ми святкуємо у цей день, та яка таємнича подія відбулася першого Різдва. Дитячими психологами та педагогами раннього розвитку доведено, що найкращим способом подачі інформації для малюків є казка. Тому спробуйте прочитати своїм малятам цікаву та пізнавальну історію доброго різдвяного ангела

Історія перед Різдвом: про що розказав різдвяний ангел

Наближалося Різдво. За вікнами кружляли маленькі пухнасті сніжинки, в хаті відчувався смачний аромат куті та вареників, мама завершувала останні приготування на кухні, а маленький Іванко читав Ніч перед Різдвом. Історія про скупого Скруджа на той час вже була прочитана та відкладена, а знаменита «Різдвяна скринька» ще чекала своєї черги. Як бачимо, цього року Іванко вирішив як слід приготуватися до Різдва, запланувавши прочитати чимпобільше книг про це свято, а також переглянути багато тематичних фільмів. Йому дуже хотілося дізнатися, що саме ми святкуємо в цей день, однак свято наближалося, а таємниця залишалась нерозгаданою. Хлопчик засумував і відклав книгу. Раптом його погляд зупинився на невеличкій ялинковій прикрасі – це був красивий ангел, що тримав у руках зірку.

– Ось кому точно відома справжня історія Різдва Христового! – для дітей важливо вірити в чудеса, тому Іванко сказав ці слова майже на повному серйозі, хоча потім сам засміявся зі своєї наївності.

Яким же було його здивування, коли маленький іграшковий ангелик відповів йому:

– Звісно знаю! Адже це саме я запалював яскраву різдвяну зірку, що розповіла світу про народження спасителя!

Чиє народження? – перепитав здивований хлопчик. Він з усіх сил намагався переконати себе, що все, що відбувається, йому просто сниться. Адже відколи це ялинкові іграшки вміють розмовляти? Але його добре та ніжне серце підказувало йому прислухатися до слів маленького ангела та повірити у казку. Адже надворі – Різдво.

– Якщо тобі цікаво, – продовжив ангелик, – я поділюся цією захоплюючою історією з тобою.

– Звісно! Я так мріяв дізнатися, що в ж відбулося у ніч перед Різдвом, чому це свято таке особливе, – вигукнув Іванко, зовсім забувши, що ще мить назад він сумнівався в реальності того, що відбувається.

– Тоді вмощуйся зручненько і слухай.

Різдво: історія свята для дітей

Це було багато-багато років тому. Більше ніж 2000! Людям у ті часи жилося важко, тому вони вірили, що одного дня на землю прийде Спаситель, який зуміє змінити їхнє життя на краще, та визволити з неволі. І ось цей день настав. Тоді я ще був зовсім маленьким ангеликом і мало що розумів, але зате добре запам’ятав ту знаменну ніч.

Всі ангели, що живуть на небі дуже переживали та готувалися до чогось грандіозного. А мені доручили всього лиш запалити зірку. Спочатку я засумував, адже в цьому не було нічого цікаво – зірки я запалював кожної ночі: великі і маленькі. Але тоді старший ангел пояснив, що це буде незвичайна зірка – саме вона повинна звістити світ про народження Месії.

Після того, як на небі засяяла надзвичайної ясності зоря, ангельський хор спустився на землю і почав співати пісень, що звеличували народженого Спасителя світу. Я з непереборною цікавістю пробрався наперед, щоб теж побачити цього сміливого героя, що зібрався врятувати весь світ. Яким же було моє здивування, коли перед моїми очима опинився не величний палац і лицар на білому коні, а невеличкі ясла з маленькою дитиною. Я знову засумував, але старші ангели пояснили мені, що цієї ночі народилася не просто дитина, а надія цілого людства. Надія на краще життя, справедливість і перемогу добра!

Іванко був дуже щасливий. Тепер він знав, що святкують кожного Різдва.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.